Pozovite nas: 021/31-000-26 | 064/500-21-21

Opcije programa

najvažnije funkcionalnosti

E-Fiskalizacija

Efiskalizacija postaje obaveza gotovo svih privrednih subjekata (obveznika fiskalizacije) u Srbiji, samim tim i svih registrovanih auto servisa.

Potrebno je da najkasnije do 30. aprila 2022. godine počnete da izdajete nove fiskalne račune. Preporučujemo da to uradite što pre, već u martu, kako biste izbegli veliku navalu pravnih lica u aprilu na proizvođače novih fiskalnih rešenja, i time obezbedite mirnu tranziciju, sa probnim periodom i obukom.
Potrudili smo se da pripremimo kvalitetno i pristupačno rešenje, ujedno i da vam maksimalno olakšamo tranziciju na e-fiskalizaciju. Samo apelujemo da se prijavite na vreme.


Koju fiskalnu kasu da kupim?

Zapravo nijednu! Hardverski uređaji vam više nisu potrebni, preporučujemo prelazak na mnogo bolja, fleksibilnija i povoljnija softverska rešenja.


Kako je AutoTEK rešio e-Fiskalizaciju?

AutoTEK je u decembru 2021. sertifikovan od strane Poreske uprave kao ESIR softver za izdavanje novih fiskalnih računa. Putem daljinske podrške (TeamViewer) vam postavljamo kompletan softverski sistem za fiskalizaciju, i vršimo obuku za korišćenje programa uključujući i obuku za fiskalizaciju.


Da li je tačno da se sada fiskalni računi štampaju na laserskom štampaču?

Da! Obzirom da imamo trocifren broj klijenata koji svakodnevno štampaju nove fiskalne račune, možemo reći da se većina odlučila za štampu na postojećem laserskom štampaču, jer je praktično, jeftino i korisnici dobijaju velike, čitljive račune, sa podacima kupca i vozila, uputstvom za plaćanje i sl. Ovo je moguće jer fiskalni račun sadrži fiskalni i nefiskalni deo.


Mogu li da štampam fiskalne isečke, kao i do sada?

Možete! Napominjemo da u ovom slučaju morate kupiti termalni štampač. Mi preporučujemo i prodajemo BIRCH A5 štampače sa širinom trake 80mm. Fiskalni isečak ima propisane minimalne dimenzije (55mm-slabo čitljivo, ili 80mm-mnogo bolje) i format koji se razlikuje od dosadašnjih fiskalnih računa - između ostalog sadrži i QR kod koji kupac može da skenira i na taj način proveri validnost računa.


Da li je potrebno defiskalizovati stari fiskalni uređaj?

Nije potrebno, defiskalizacija će biti automatski izvršena povezivanjem novih fiskalnih uređaja sa serverom u Poreskoj upravi i stavljanjem starih uređaja van funkcije.

Preporučujemo
Kontaktirajte nas
  • Adresa:  Puškinova 1A
    21000 Novi Sad
  • Telefon: 021/31-000-26 | 064/500-21-21
  • Email:  office@autotek.rs
  • Pon - Pet: 09:00 - 17:00
    Subotom: 09:00 - 13:00
  • Preuzmite daljinsku podršku
Brza poruka

Pošalji

© 2015-. «AutoTek». Sva prava zadržana.