Pozovite nas: 021/31-000-26 | 064/500-21-21

Opcije programa

najvažnije funkcionalnosti

HaynesPro

U aktuelnom trenutku auto industrije teško je zamisliti rad servisera bez pomoći neke od baza podataka o tehničkim specifikacijama i procedurama za održavanje i popravku vozila. U Evropi su dominantne 3 baze podataka: AutoData, HaynesPro i AllData. AutoTEK je izabrao HaynesPro kao pun pogodak za svoje korisnike, s obzirom da su tehnički podaci i ilustracije često bogatije od ostalih proizvoda, a pri tome je cena za naše korisnike značajno niža.


Više o HaynesPro kompaniji

HaynesPro inside

Od trenutka kada su osnovani 1995. godine, HaynesPro, ranije poznat kao Vivid Automotive Data & Media BV, usredsredio se na isporuku tehničkih podataka o automobilima u elektronskom formatu na evropsko tržište automobila. Osnivači Vivida bili su sigurni da će njihova kompanija uspeti samo zato što je postojala neispunjena potreba za tehničkim informacijama povezanim sa delovima; višejezične informacije uskladištene u pristupačnim bazama podataka, nešto što u to vreme jednostavno nije postojalo. 2008. godine Vivid je kupljen od strane Haynes Publishing Group, britanske kompanije sa snažnim korenima u automobilskoj industriji koji traju preko 50 godina. Danas, HaynesPro je dostupan na 27 jezika i razvio se u vodećeg dobavljača automobilskih podataka u Evropi, npr. u nemačkoj auto industriji ga koristi 70-80% servisera.

HaynesPro Tech paket u AutoTEK-u

Tehnički paket

 • Identifikacija vozila - Predstavlja presudan prvi korak u pronalaženju relevantnih informacija. Moguća je pretraga po marki/modelu/tipu vozila, VIN oznaci ili kodu motora. Na osnovu unetih podataka vozila ili saobraćajne dozvole, AutoTEK automatski pronalazi pravo vozilo u HaynesPro katalogu!
 • Podaci o podešavanjima - Specifikacije podataka o podešavanju koje pružamo kreću se od podešavanja obrtnog momenta do redosleda paljenja cilindara, od broja okretaja u praznom hodu do emisije NO i NO2 i od pritiska poklopca rashladnog sistema do debljine zadnjeg kočionog diska.
 • Lubrikanti i tečnosti - Detaljne specifikacije o motornom ulju, tečnostima za rashladni sistem, kočnice, menjač, servo, klimu i sve ostalo, uključujući tehničke ilustracije koje pokazuju lokaciju čepova za punjenje i odvod.
 • Održavanje vozila - Pruža jasan pregled svih zahteva za održavanjem koje su postavili proizvođači vozila. Tamo gde je potrebno, postoje veze do tehničkih crteža i dodatnih informacija kao što su podaci o lubrikantima i tečnostima ili podaci o podešavanjima. Raspored održavanja po OEM specifikaciji, vreme servisiranja, reset servisnog indikatora, intervali zamene zupčastog kaiša...
 • Uputstva za popravke - Detaljna uputstva za popravku i servisiranje za one zadatke koji, iako su relativno rutinski, zahtevaju posebne procedure za izabrano vozilo. Takođe pruža tehničke ilustracije i, tamo gde je potrebno, referentne brojeve koji identifikuju posebne alate. Procedure za uklanjanje i ugradnju zupčastog kaiša, lanca, kvačila, ručnog menjača, sklopa motora, odvod i dolivanje za sistem hlađenja...
 • Opozivi - Pomažu da osigurate da vozilo odgovara bezbednosnim standardima. HaynesPro takođe sadrži zvanične podatke o opozivima od strane OEM-a.
 • Vremena popravki - HaynesPro proširuje zvanična vremena popravki uzimajući u obzir povezane zadatke, čineći svoje podatke korisnijim i relevantnijim u stvarnom svetu. Popisom pratećih zadataka osiguravamo da se što tačnije proceni potrebno radno vreme za svaki zadatak, što pomaže proceni i uvećanju prihoda auto servisa.
 • Tehnički crteži - Slika vredi hiljadu reči. HaynesPro u svojoj bazi ima preko 100 000 visokokvalitetnih tehničkih crteža. Ovo su ilustracije po meri sa delovima istaknutim radi lakšeg prepoznavanja i opcijom direktnog povezivanja sa korpom za kupovinu u katalogu delova. Postavke obrtnog momenta su naznačene na crtežu kako bi se omogućilo da se za navedeni vijak / navrtku koristi tačan obrtni momenat.

HaynesPro Electronics paket u AutoTEK-u

Elektronika paket

 • VESA dijagnostika - VESA ™ je inovativna aplikacija za dijagnostiku elektronike. Dobavlja podatke iz CAN-Bus sistema vozila kako bi tehničarima pomogao da dijagnostikuju greške sistema i greške komponenata koje generišu kodove grešaka. Može se istovremeno uneti do sedam kodova grešaka. VESA ™ zatim tehničaru daje opise kodova grešaka, zajedno sa predloženom listom komponenata za testiranje.
 • Osigurači i releji - Kutije osigurača mogu se instalirati na različitim mestima u vozilu i njihovo pronalaženje može biti izazov. Korišćenje podataka o osiguračima i relejima u HaynesPro Elektronici minimizira vreme provedeno na pretraživanju.
 • Lokacije - Jedan od ciljeva je da Vam pomognemo da smanjite svoje nenaplative sate. To znači minimiziranje vremena provedenog na traženju tačaka uzemljenja, upravljačkih jedinica ili mesta EOBD konektora. Elektronski podaci kompanije HaynesPro ubrzavaju ovaj proces nudeći direktne veze do takvih lokacija.
 • Procedure u Elektronici - Isključivanje / povezivanje akumulatora postaje sve složeniji zadatak modernih automobila. Tehničar treba da zna tačne postupke koje treba poštovati nakon ponovnog povezivanja. Ovo osigurava da nijedan kupac neće morati da vrati vozilo u radionicu zbog naknadnih grešaka u sistemima. Zbog sve većeg broja hibridnih vozila na tržištu, tehničarima su potrebna i posebna uputstva o tome kako bezbedno raditi na tim vozilima.
 • Indikatori instrument table - Elektronika sadrži opsežnu listu mogućih lampica upozorenja, specifičnih za svakog proizvođača, sa kratkim opisom greške i potrebnih radnji.
Preporučujemo
Kontaktirajte nas
 • Adresa:  Puškinova 1A
  21000 Novi Sad
 • Telefon: 021/31-000-26 | 064/500-21-21
 • Email:  office@autotek.rs
 • Pon - Pet: 09:00 - 17:00
  Subotom: 09:00 - 13:00
 • Preuzmite daljinsku podršku
Brza poruka

Pošalji

© 2015-. «AutoTek». Sva prava zadržana.